Cum ajung pe prima pagina in Google : Iata o intrebare al carei raspuns macina foarte multi dintre detinatorii de website-uri.Aflarea rapida a raspunsului la aceasta intrebare este un must pentru ca daca nu esti gasit cand te cauta clientii degeaba ai o afacere online; nu te va cauta nimeni pana la pagina 100 (in cele mai bune situatii care apar dupa crearea unui site) chiar daca produsele tale sunt miraculoase.
Nota : https://albadesign-sibiu.ro ( AlbaDesign)
Problema optimizării site-ului este foarte complexă. Nu am pretenția să pot formula o abordare completă pentru că sunt conștient că nu e simplu să exprimi tot ce e necesar de știut despre acestă problemă într-un simplu articol pe blog. Însă, sper că voi reuși să transmit unele informații utile pentru toți cei care doresc un răspuns cât mai clar la întrebarea „ Cum ajung pe prima pagina in Google ”.
Pentru a ajunge să fii recunoscut de Google este nevoie de o serie de acțiuni derulate pe mai multe planuri/ în mai multe etape :
Etapa 1: Acțiuni derulate înainte ca site-ul să fie creat
Etapa 2: Optimizarea conținutului site-ului (on page optimization)
Etapa 3: Optimizarea off page
Etapa 1: Înainte ca site-ul să fie creat
Analizează mediul și competiția
Un site nu este un punct rătăcit în spațiul virtual. Pentru a avea succes cu o prezență online, trebuie să te raportezi foarte bine la mediu extern și la competiție. Printre componentele de mediu de luat în seamă sunt clienții și competiția. Echipa care îți realizează site-ul ar trebui să te ajute cu transpunerea identității firmei tale în mediul electronic. Practic site-ul trebuie să exprime totul despre firma ta, exact așa cum există ea în spațiul fizic. Identitatea online se construiește ținând cont de rezultatele analizei pieței și luând în considerare specificul concurenților. mai multe despre criteriile unui site bun poți citi în articolul Cu un site se face primavara
Crează conținut unic
Cum ajung pe prima pagina in GoogleSite-ul tău va fi cotat de Google în funcție de conținutul existent. Este cât se poate de simplu: dacă Google nu consideră că ai de spus ceva interesant, de actualitate, unic și relevant pentru ceilalți, site-ul tău nu va ajunge in primele pagini.
Când faci asta încearcă să te gândești în primul rând la oameni, la clienți să îi ajuți cu informații și să le transmiți ceva care să le fie cu adevărat de folos NU la motorul de căutare. Dacă faci lucrurile în mod firesc și urmărești ca întâi să satisfaci cu adevărat nevoile clienților vei ajunge să fii recunoscut de Google fără să pară un efort imens.
Cititorii tăi vor recunoaște eforturile tale, vor disemina informațiile (vei primi back link-uri suplimentare), vei ajunge să ai din ce în ce mai mult trafic pe site, iar motoarele de căutare vor recunoaște imediat un site de calitate. În această manieră site-ul va progresa în mod natural.
Etapa 2: Optimizarea conținutului site-ului (on page optimization)
Pentru a fii sigur de reușită, trebuie să lași câteva acțiuni în grija administratorului de site. Acesta îți poate îmbunătăți considerabil parcursul de promovare online prin:
revizuirea și/sau rescrierea conținutului.
Chiar dacă încerci și, de multe ori, îți reușește să scrii ceva de calitate și să populezi întreg site-ul cu informații/poze de calitate, pot exista multe lucruri pe care nu le știi și cărora nu le acorzi atenție. După un efort semnificativ e recomandabil ca touch-ul final să fie lăsat în seama specialiștilor. Aceștia pot identifica probleme de conținut, schimbări în densitatea cuvintelor cheie căutate, nevoia actualizării atributelor de imagine etc.
Chiar dacă ai reușit să urci in primele pagini Google, e important să existe pe site o serie de elemente care să îndemne la acțiune fără de care misiunea ta ar putea rămâne la acest nivel (vizitatori suficienți, cumpărări 0).
Identificarea cuvintelor cheie este o sarcină destul de dificilă pentru cei care nu au prea multă experiență în domeniu. Se întâmplă să găsească cuvinte cheie foarte relevante pentru activitate/site însă care sunt lipsite de căutări; deci, rezultatele nu vor fi cele așteptate. Cele 5-10 cuvinte/expresii cheie pot fi stabilite de la început, prin consultarea cu un specialist, pentru un drum lin și corect spre prima pagina in Google.
În plus, administratorul site-ului tău îți oferă o serie de servicii ajutătoare în găsirea răspunsului la întrebarea “ Cum ajung pe prima pagina in Google ”. Cei care cunosc domeniul știu foarte bine că o influență destul de mare o au următoarele acțiuni:
analiza structurii link-urilor interne (adâncime, google friendly etc.)
implementarea unor taguri și a unor metataguri HTML
realizarea site-map-urilor pentru motoare de căutare
indexarea paginilor
monitorizarea
optimizarea imaginilor
În final administratorul site-ului tău poate să formuleze o serie de recomandări care să te ajute să-ți îndeplinești obiectivul de poziționarea mai bună în motoarele de căutare, precum: optimizarea textului, propuenri pentru îmbunătățirea page-speed-ului, necesitatea introducerii de noi descriei etc..
Etapa 3: Optimizarea off pageCum ajung pe prima pagina in Google
Link-uri de pe alte site-uri deja cotate către site-ul tău
Dacă site-ul tău este la început și vrei să ajungă pe prima pagina in Google, trebuie să te gândești permanent la cum să ai cât mai multe link-uri de pe alte site-uri care să ducă la site-ul tău.
Cum strângem link-uri și Cum ajung pe prima pagina in Google ?
Comentarii pe bloguri
Din ce am observat majoritatea celor care vor să crească numărul de link-uri către site-ul lor încep să adauge comentarii (de cele mai multe ori lingușitoare) pe blog-uri cu trafic foarte mare. Nu spun că este ceva greșit dar măcar ar fi bine să facă asta corect, să se preocupe puțin de topicul articolului și să comenteze „la subiect” cum s-ar spune.
BacKlink-uri de la parteneri
O altă soluție la care poți apela este să ceri sprijin de la partenerii tăi. Toate afacerile au cel puțin o colaborare cu furnizori, distribuitori, agenție de presă, etc.